Det handler ikke om pengene

Du har sikkert hørt sætningen: “Det handler ikke om pengene” eller “Du kan ikke købe lykke for penge.”

Det er nok en af de mest absurde udtalelser, jeg nogensinde har hørt. Det svarer til at sige, at du ikke kan køre rundt inde i byen på et køleskab. Denne udtalelse er ligeså latterlig. Selvfølgelig kan du ikke købe lykke for penge – det har aldrig nogensinde været meningen. Men penge kan gøre dig så komfortabel, at du aldrig behøver at bekymre dig om dem igen. Penge har det med at bekymre os og optage vores tid og energi, hvis vi ikke har nogen.

Så om du kan lide det eller ej, så vil penge have en større indflydelse på dit liv end noget andet middel, du kan tænke på.

 

Er penge roden til alt ondt?

For mange mennesker, så er stræben efter rigdom og velstand ofte forbundet med alle mulige former for negative følelser – grådighed, egoisme og mangel på sympati. Men ligesom sætningen at du ikke kan købe lykke for penge, så er disse negative følelser omkring penge simpelthen kun undskyldninger, så disse mennesker kan føle dig bedre tilpas ved ikke at have nogen.

Her er sandheden: At have færre eller flere penge vil ikke ændre dig som person. Det vil til gengæld forstørre den person, du allerede er. Penge har en bemærkelsesværdig evne til at afsløre en persons karakter. Hvis du er nærig og ubehagelig, så vil penge afsløre disse negative karaktertræk hos dig. Men hvis du allerede er en gavmild og omsorgsfuld person, der hjælper andre mennesker, så forestil dig hvad du vil kunne gøre af gode ting med større rigdom og velstand i dit liv!

Penge vil aldrig give dig bestemte karaktertræk. Dette er vigtigt at huske, når du støder på velhavende personer, som er nærige og ubehagelige. Det nemmeste er nemlig at bebrejde rigdommen for personens mangler, når faktum er, at deres karakter – rig eller fattig – simpelthen blot er kommet til overfladen.

 

Hvis du ønsker at hjælpe andre, så start med selv at blive rig!

I bogen The Science of Getting Rich skrevet af Wallace D. Wattles i 1910, skrev han, at hvis du ønsker at hjælpe en masse mennesker og gøre en masse godt for verden, så start med selv at blive rig.

Wattles havde ret. Det gode du kan gøre uden penge, vil altid være begrænset til din egen fysiske tilstedeværelse. Derimod, når du har overflod af penge, så vil du være i stand til at yde en service og give værdi til andre mennesker langt udover din egen fysiske tilstedeværelse.

Og det er lige præcis sådan penge også tjenes: Ved at yde service og give værdi. Penge er aldrig målet, men blot en målestok for det, som du bidrager til ‘markedet’ med. Og i næsten alle tilfælde er det sådan, at jo mere du bidrager med, jo flere penge vil du tjene. Og det er formålet med at tjene penge – at hjælpe andre mennesker og bidrage til en bedre verden.

Som Margaret Thatcher sagde: “It is not the creation of wealth that is wrong, but the love of money for its own sake.”

 

Brug penge og elsk mennesker og vær sikker på, at du aldrig forbytter de to!

 

Vil du lære mere omkring penge, så tryk her for at deltage i vores gratis webinar.

 

Nyd dagen… og forvent overflod.

Jeppe Søgaard

2 Kommentarer

  1. I am a website designer. Recently, I am designing a website template about gate.io. The boss’s requirements are very strange, which makes me very difficult. I have consulted many websites, and later I discovered your blog, which is the style I hope to need. thank you very much. Would you allow me to use your blog style as a reference? thank you!

Leave a Reply