Overkom frygten for forandring

I sidste uge snakkede vi om frygten for succes, og hvordan den hang sammen med frygten for forandring. I dag fortsætter vi hvor vi slap og fokuserer på frygten for forandring.

Selvom vi er komfortable i vores liv, som det er lige nu, skal vi huske, at der altid sker forandring.

Problemet er, at de fleste er bange for forandring.

Når forandring opstår, bevæger vi os ind på et område, vi aldrig har været på før. Det er denne frygt for det nye og ukendte, der holder de fleste mennesker tilbage fra at opsøge forandring. Tænk for eksempel på alle de mennesker der drømmer om at starte deres egen virksomhed, men som er bange for at forfølge denne drøm, fordi det kan lede til store forandringer i deres liv.

Her hos Bering & Søgaard tror vi på, at vi skal overvinde denne frygt for forandring for at få det bedste ud af vores liv. Derfor skal vi i dag snakke tips og tricks til, hvordan du kan overkomme denne frygt for forandring.

 

Frygten for forandring kan komme mange steder fra.

Frygt er et mentalt produkt. Det er en proces, der er med til at skabe bekymringer og tvivl inde i os selv. Heldigvis, siden det er en mental proces, kan du arbejde og overkomme frygten for forandring.

Her er nogle teknikker, der kan hjælpe dig med at opnå det mål:

  1. Konfronter den situation eller person du er bange for.

Når du trækker dig væk fra den situation eller person, der skræmmer dig, så vokser din frygt. Det kan nå til et punkt, hvor frygten for denne konfrontation dominerer og lammer dine handlinger.

Men hvis du konfronterer din frygt, så forsvinder den. Det er handling, på trods af frygt, der er nøglen til mental frihed. Du skal ikke lade denne frygt bestemme over dig, og du skal ikke lade denne frygt styre dine handlinger en eneste dag.

Fordi selvom det kan virke skræmmende, når du konfronterer din frygt, så vokser du automatisk med opgaven, dit selvværd vokser, din selvsikkerhed stiger, og du bliver på alle måder mere modig, fordi du har konfronteret din frygt.

 

  1. Opsøg viden

Frygt stammer ofte fra uvidenhed. Hvis din frygt bunder i manglende information, så opsøg den information der bedst kan hjælpe dig med at få overblik over situation. På den måde kan du handle på fakta.

 

  1. Forestil dig, at du ikke er bange.

Frygt er som sagt mentalt. Derfor er det en rigtig god øvelse at lade som om, at du ikke er bange. Øv dig i at optræde som den person du gerne vil være i en bestemte situationer. Når du har gennemført denne øvelse, vil du opdage, at det er nemmere at overkomme frygten, du måske ellers ville have følt i situationen. Det er, fordi du mentalt har forberedt dig til at håndtere den skræmmende situation, og det giver gode resultater.

 

  1. Husk på det gode i dit liv.

Taknemmelighed er en af de stærkeste følelser, du kan opleve i dit liv. Når du føler taknemmelighed, er der ikke plads til frygt.

Derfor, næste gang du kan mærke frygten snige sig op i dig, skal du tænke på forskellige ting i dit liv, som du er taknemmelig for. Hvis du kan gøre dette, så vil frygten forsvinde.

Hvis det virker lidt abstrakt så prøv denne øvelse. Næste gang du bliver bange, så gentag for dig selv, ”Jeg har det godt”. Dette vil hjælpe dig med at kontrollere nerverne, fordi du overbeviser dig selv om, at du har det godt, og sætter dig på den rigtige mentale kurs.

 

  1. Opdel dit mål i overkommelige delmål

Hvis du stræber efter et stort mål, kan det nemt blive uoverskueligt.

Derfor er det en rigtig god ide at dele dit mål op i mindre og mere overkommelige opgaver. I stedet for at forsøge at finde ud af, hvordan du skal opnå dit overordnede mål, så tænkt på de små skridt på vejen, som du kan overkomme.

For eksempel hvis dit mål er at tjene en million på et år, kan du starte med at sætte et dagligt mål. Hvis du planlægger at arbejde 5 dage om ugen i 50 uger, så har du 250 arbejdsdage. Dette betyder, at du hver dag skal tjene 4.000 kroner om dagen for at nå dit mål.

På denne måde får du skalaen af at tjene en million bragt ned på et langt mere håndgribeligt niveau. Denne teknik kan bruges i mange aspekter af livet. Del dine store mål op i mindre dele og du vil i langt højere grad opnå en følelse af succes, hvilket igen vil give dig mod til at gå videre med dit projekt.

 

  1. Forestil dig det bedste resultat, men lad ikke resultatet og frygten for forandring styre dig.

Det er meget normalt at være resultatfokuseret, når man begynder på et projekt. Man knytter sig til tanken om et bestemt resultat, hvor alt andet end dette resultat bliver et nederlag.

Dette er ikke en god måde at overkomme frygten for forandring på. Tænk i stedet på at selve udførelsen af projektet er det vigtigste, lige meget hvad resultatet bliver. På den måde hvis resultatet bliver godt, er det en lækker bonus, og hvis ikke, så har du stadig opnået det du ville med projektet. På denne måde er du ikke bange for forandringen, fordi hvad end forandringen bringer med sig, er det positivt.

Når det så er sagt, kan det stadig være gavnligt at overveje, hvad det bedste resultat af denne forandring kan være. Forestil dig, at du allerede har opnået det, du gerne vil, og tænkt på alt det positive, der følger med. Når du har dette billede klart i dit hoved så hold fast i det. På den måde holder du fokus på, hvad du vil opnå, i stedet for hvad der ellers kan ske. Positive tanker bringer positive handlinger med sig.

Derfor er det godt at drømme stort, men vi skal ikke lade resultatet og frygten for forandring styre os, da processen er det vigtigste.

 

Forandring sker om du er klar eller ej

Nogle gange sker der forandring i vores liv, fordi vi selv har sat gang i hjulene. Det er en god ting, fordi det betyder at, vi ikke bare tager livet, som det kommer, men at vi selv tager kontrol. Vi skaber selv vores liv, og vi vokser med det.

Men ofte sker der forandring, som vi ikke er i kontrol over.

Spørgsmålet er, hvordan vi skal reagere på disse forandringer. Skal vi gå dem i møde, eller skal vi forsøge at undgå dem?

Her hos Bering og Søgaard håber vi, at de råd du lige har læst vil hjælpe dig med at konfrontere de forandringer, der sker i dit liv. Vi tror på, at det farligste sted du kan være er i din komfortzone. Når vi er tilpasse der, sker der ingen udvikling eller fremskridt, og hvis vi ikke bevæger os fremad, går vi tilbage.

For at vokse er vi nødt til at gøre ting, vi ikke kan i forvejen. Vi er nødt til at se vores frygt i øjnene og gå forandringen i møde.

Du er nødt til at beslutte dig for, at frygten for forandring ikke skal bestemme, hvordan dit liv skal udvikle sig. Du har nemlig alt, hvad der skal til for at bestemme over dit eget liv. Så længe du selv handler, er det nemlig dig selv, der bestemmer over dit liv.

 

Ønsker du at lære mere, så kan du tilmelde dig vores gratis webinar her.

8 Comments

  1. TAK, fint og konkret puf til at komme ud af komfortzonen. Vil afprøve det

  2. Dejligt at høre Linda. Tak for din kommentar og god fornøjelse.

  3. Ja, mit liv er hele tiden er i forandring, uanset om jeg vil eller ej. Og Verden udenom mig er i forandring.
    Så det er vigtigt at se realistisk på forandring.
    Og tager JEG SELV ansvar for forandring, så bliver det ikke svært at tillade en forandring.

  4. Det er gode og præcise råd og passer nøjagtig på, hvordan mit liv er lige nu og i øvrigt, har været de sidste 4-5 måneder. Jeg genkender det hele.
    Tak …….

  5. Netop Inger Marie – du gør det super godt – ansvar er første skridt til frihed – og det tager du.

  6. Sådan Isabell – det vigtigste er, at det går i den rigtige retning – succes er den progressive realisering af et værdigt mål.

  7. Tak for de gode råd (har jo hørt det før mange gange, men det er rigtig godt at blive mindet om en gang imellem). Det var i hvert fald lige, hvad jeg havde brug for i dag – så endnu en gang tusind tak for det 🙂

  8. Selv tak Anette. Det er gentagelsen af disse idéer, der til sidst vil ændre dine resultater. God weekend.

Leave a Reply

Gratis guide - sådan vinder du dagen

GRATIS GUIDE TIL AT SKABE EN MORGENRUTINE SOM TOP 1% AF PERFORMERS