Mental træning – styrk dit sind, find din passion og nå dine mål

Mental Træning – Vi ved alle sammen, at det er vigtigt at træne og dyrke motion for at holde vores krop sund og rask. Men hvad vi ofte glemmer er, at det er mindst lige så vigtigt at holde sindet skarpt med mental træning. Sindet er nemlig et mindst lige så vigtigt og kraftfuldt, hvis ikke mere, værktøj som kroppen, når vi vil leve vores liv og opnå det, vi drømmer om og ønsker os. De fleste ved, hvordan de skal træne deres krop for at opnå de ønskede resultater, og hvordan de skal sætte mål for deres fysiske træning. Med vores kurser i mental træning lærer du at gøre det samme for den psykiske træning. Kun med en stærk psyke er du nemlig rustet til at gå gennem livet med styrke, glæde og vedholdenhed, uanset hvad du bliver budt på.

Det bliver ikke nemmere – men du kan blive stærkere

At leve kan være udfordrende. Vi kommer alle sammen til at gå igennem hårde tider og møde svære udfordringer. Hverken i arbejds- eller privatlivet kan vi forvente, at vi ikke støder på problemer hen ad vejen. Så hvad kan vi gøre for at sikre os et lykkeligt og tilfredsstillende liv? Vi kan ikke fjerne problemerne. Men vi kan ruste os selv bedre til at håndtere dem på optimal og effektiv vis. Du kan ikke stoppe livets bølger – men du kan lære at surfe. Ligesom du kan træne din krop op for at løfte en tung vægt, kan du ved hjælp af mental træning også ruste dit sind til at håndtere konflikter og udfordringer på nemmere og bedre vis. Derfor er mental træning alfa og omega for dig, der gerne vil udvikle dig personligt og forbedre dit liv på flere områder. For selvom livet ikke nødvendigvis bliver bedre hen ad vejen, kan du sagtens blive det.

Hvad er mentaltræning, og hvordan gør man det?

Mental træning er for mange et fremmed og lidt utydeligt begreb. Det er nemt nok at træne kroppen og få pulsen op, men hvordan træner man egentlig noget, som man ikke kan se eller holde på? Mental træning handler i høj grad om at arbejde med din underbevidsthed. Den del af sindet, som vi ikke er bevidste om, har nemlig utroligt stor indflydelse på vores dagligdag og på, hvordan vores liv udfolder sig. Vores bevidste tanker og handlinger er nemme at ændre på fra dag til dag. Men det er den underbevidste del af vores mentalitet – især de såkaldte paradigmer – som virkelig er en udfordring at arbejde med. Men hvis man er seriøs med sin selvudvikling og gør en indsats for at arbejde med sin underbevidsthed, vil man se utrolige resultater.

Udvikling sker, når du ændrer dine paradigmer

En stor del af vores underbevidsthed udgøres af de såkaldte paradigmer. Et paradigme kan sammenlignes med en software, som man installerer på en computer. Det er vores autopilot, som afgør de tanker og handlinger, som vi ikke er direkte bevidste om. I modsætning til hvad mange helst vil tro, er det vores vaner og underbevidste kodning, der afgør op mod 97% af vores tanker og handlinger. Hvis man virkelig vil se forandring i sit liv og opnå resultater med sin mentale træning, er det altså her, at man skal lægge sine kræfter og energi. At ændre sine paradigmer er ikke nogen nem ting, og det kræver både tid og tålmodighed. Men lykkedes det at ændre sine paradigmer, så de stemmer overens med ens sande drømme og ønsker, vil man hurtigt se sit liv forandre sig til det bedre.

Du kan opnå alt, hvad du drømmer om

Vi har alle sammen ting, som vi går og ønsker os, tænker på og drømmer om. Desværre er det kun en lille procentdel af alle, der rent faktisk formår at gøre deres drømme til virkelighed. Men stik imod den brede opfattelse skyldes det ikke, at de er gjort af noget andet stof end os andre eller født under en heldig stjerne. Vi tror på, at alle kan opnå alt, hvad de drømmer om. Det kræver blot den rette indstilling og en del mental træning. Det handler både om at turde være ærlig over for sig selv og indrømme, hvad man virkelig vil og ønsker sig – og derefter sætte mål, der matcher det. Derudover skal man også ændre sine paradigmer, så de afspejler den person, man er, og det liv, som man ønsker at leve. Vi oplever, at mange sætter deres mål efter, hvad de tror, at de kan opnå, frem for hvad de virkelig ønsker sig. Men ved hjælp af mental træning kan du komme til at opnå alt, hvad du drømmer om.

Lær dig selv at kende og find dit mål med mental træning

Mental træning handler ikke kun om at opnå et viljestærkt og målrettet sind. Det handler også om at turde kigge indad og lære sig selv at kende. Det handler om at indrømme over for sig selv, hvad man virkelig drømmer om, og hvad man er bange for. Først derefter kan man sætte sine mål og ændre sine paradigmer, så de stemmer overens dermed. At lære sig selv at kende er første skridt i retning af at finde sin passion og opnå mere succes, arbejdsglæde og selvværd. Kun når man kender sine egne styrker og svagheder, kan man nemlig arbejde med dem og tage højde for dem, når man sætter sine endelige mål. Vores uddannelse i mental træning og selvudvikling hjælper dig på vej i denne proces. Ved hjælp af forskellige mental træning øvelser kan du komme tættere på dig selv og dit endelige mål. En personlig coach ved din side sikrer, at du får hjælp til mindfulness og den personlige udvikling, samt at du fastholder motivationen gennem hele processen.

Prøv at udfordre dig selv – uanset hvem du er

For mange vil det at fokusere på mental træning være en udfordring. Både fordi det er noget nyt, og fordi det kræver, at man bryder ud af sine faste vaner og rutiner. Men det giver pote at udfordre sig selv. Mental træning med en personlig træning er nemlig noget, der kan komme alle til gode – både i arbejds- og privatlivet. Personlig udvikling styrker nemlig din psyke og er dermed også en måde at behandle forskellige psykiske lidelser. Ved hjælp af de rigtige øvelser og hjælp fra en personlig coach kan du komme ensomhed, stress, lavt selvværd og præstationsangst til livs. Samtidig opnår du mere personlig og mental styrke, der øger din selvtillid, giver mere arbejdsglæde og kan være et led i et varigt vægttab. Uanset hvem du er, eller hvilke mentale udfordringer du har, kan mental træning være med til at føre dig derhen, hvor du drømmer om at være.

Mental udvikling kan være alternativ til psykoterapi

Vi lever i et moderne samfund, hvor vores lidelser og problemer i højere grad er psykiske end fysiske. Flere og flere må kæmpe med stress, angst og lavt selvværd. Det betyder også, at flere og flere søger psykolog for at få hjælp og behandling. Psykoterapi kan være en stor og vigtig hjælp, hvis man har brug for at få håndteret noget, der er sket i fortiden. Men hvis du hellere vil fokusere på fremtiden, kan mentaltræning være et godt alternativ til psykoterapi. Mental træning kan nemlig også være en form for stresshåndtering og skabe et psykisk arbejdsmiljø, hvor der er plads til flere gode ting. Med mentaltræning gør du brug af positiv psykologi, så du ikke kun kommer dine problemer til livs, men også skaber grobund for nye og gode ting som fx et bedre selvværd, et varigt vægttab eller mere arbejdsglæde. Derfor er mentaltræning et alternativ til psykoterapi, der er værd at overveje, hvis du ikke kun vil have problemløsning, men også fundament for et bedre og mere succesfuldt liv.

Kom længere med en personlig coach

Mentaltræning og mindfulness er noget, som man sagtens kan praktisere selv. Men hvis man ikke har den store kendskab til begreberne, skal man først til at sætte sig ind i de rigtige metoder og mentaltræning øvelser. Derudover er det nemmere at opnå gode resultater, hvis man er sammen om det. Et samarbejde mellem dig og en personlig coach vil gøre det nemmere at fastholde inspirationen og motivationen. En personlig træner er der ikke kun for at lede dig i den rigtige retning, men også for at støtte i overgangsfasen. Mentaltræning er nemlig ikke kun en dans på roser, for ligesom med fysisk træning vil der være ekstra svære udfordringer og dage, hvor man er mere oplagt end andre. Men når det så er sagt, er arbejdet med mentaltræning altid det værd.

Vil du godt i gang med den mentale træning?

Vi står altid klar til at hjælpe dig i gang med den mentale træning og sørge for, at du får mest muligt ud af den. Vores personlige coaches har selv gennemgået samme proces og er derfor det rigtige valg af partner. Hvis du vil vide mere om mentaltræning eller have priser på vores forløb, så er du altid mere end velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.