5 tips til at bygge det helt rigtige team til din startup

Enhver succesfuld grundlægger af en startup, der ønsker deres forretning at vokse, kommer til en ret stor skillevej på et tidspunkt. De skal nemlig vælge, om de vil blive ved med at være alene, eller om der skal ansættes et hold.

Hvis du har nået dette punkt, eller snart vil, så tænker du sandsynligvis, at:

Du ikke ønsker at opgive kontrollen over, hvad du har arbejdet så hårdt for.
Du er måske bekymret for at tage den forkerte person ind ad døren.
Du er selvfølgelig bekymret for penge – det koster jo.

Og dybt, dybt nede ved du jo godt, hvad du skal gøre, men det er måske skræmmende. Du er kørt ind i ”the terror barrier”.

Men altså. Du ved det jo godt. Du vil aldrig være i stand til at bringe din virksomhed til det næste niveau ved at stå stille. Du vil heller ikke være i stand til at gøre det alene.

Når man vækster en virksomhed alene, kræver det, at du tager mange roller på dig. Revisor, marketingmedarbejder, programmør, designer og meget mere. Ingen person kan alt, hvad der kræves for at drive en voksende virksomhed.

Så, i stedet for at spekulere på, om du skal bygge et team, så spørg, hvordan du kan skabe et godt samarbejde ved at opbygge det rigtige hold. Når du føler dig mere sikker på, at du ved, hvordan man gør det, vil det hjælpe dig med at bevæge dig væk fra angsten.

Selvom der ikke er nogen afprøvet eller sand formel på, hvordan man opbygger et godt team, så kan disse fem karakteristika hjælpe dig med at bygge det bedste og vindende team.

1. Det samme som dig eller noget der ligner.

I virksomhedens tidlige stadier er levering kritisk. Du ønsker ikke at skulle bekymre dig om, om du kan stole på, at teamet arbejder sammen for at få arbejdet gjort.

Du vil gerne føle, at du kan stole på, at de finder på strategier, som bygger på dét, du allerede har etableret. Og at de kan få dit produkt til at komme ud til så mange som muligt på en effektiv måde.

Så i de tidlige stadier an det være en fordel at ansætte folk, du kender, eller som du har fået anbefalet. Det øger chancerne for succes.

2. Tro på din idé

Mange iværksættere ansætter en person, som de mener, har den rigtige erfaring, men personen tror måske ikke stærkt nok på idéen. Det er en stor fejl.

At vækste din startup kræver mange, lange timer og masser af hårde beslutninger. Så du har brug for al den lidenskab og energi, du kan få. Hvis de mennesker, du tager med om bord, ikke tror på din idé, vil de ikke være glade for deres arbejde, og så vil de måske slet ikke være interesseret i, at din virksomhed får succes.

Derfor skal de første teammedlemmer bringe yderligere værdi med til din virksomhed. Det er der langt større sandsynlighed for, hvis de er spændte på, hvad det, virksomheden laver.

3. Ivrig efter vækst

Uddannelse og erfaring er vigtigt. Men hvis du finder folk med den rigtige holdning (mere om det længere nede), er uddannelse og erfaring måske ikke så vigtigt igen.

Finder du folk, der tror på din idé, og er de ivrige efter at lære og er selv motiverede, må du ikke afvise dem, udelukkende fordi de ikke har den uddannelse eller erfaring, du er leder efter.

I stedet skal du finde ud af, hvad folk kan lide at lave. Hvis der er en mulighed for lave noget, de nyder i virksomheden, er det jo helt perfekt! Så vil de være stolte af deres arbejde, de vil elske deres job, og de vil sandsynligvis også være gode til det. Det er en gevinst for både virksomheden og dem selv.

4. Kan udføre flere jobs

I den tidlige fase skal du være meget ligefrem om dine nuværende ressourcebegrænsninger som penge og tid. Kig derfor efter personer, der kan og er villige til at arbejde med flere forskellige områder på samme tid. Det kunne for eksempel være lønningslister, fakturering, håndtering af telefoner osv.

Folk, der kun ønsker at lave ét stykke arbejde og kræver en enorm lønseddel fra starten, er ikke en god idé til en startup. Dine første medarbejdere skal være forberedt på, at det bliver hårdt. Senere, når virksomheden vokser, kan du rekruttere flere specialister og betale højere løn til hvert medlem af dit team.

5. Viser en positiv holdning

En medarbejders holdning og evne til at samarbejde er ofte vigtigere end deres uddannelse eller erfaring. Der er måske enkelte tilfælde, hvor det ikke er vigtigere, f.eks. når du skal udfylde et meget smalt, specialiseret område. Så må holdningen – lidt i hvert fald – komme i anden række.

Nogle af de ting, der viser en positiv holdning hos medarbejderen, er at:

√ De har en positiv opfattelse af ting og ønsker at bidrage
√ Gør ting færdigt uden at få en trinfortrin-liste eller kræver konstant tilsyn
√ Tænker forud
√ Udtænker geniale løsninger på nuværende problemer
√ Vild med at prøve noget nyt eller finde en anden måde at gøre ting på
√ Involverer sig i selvudvikling og lederudvikling for at opnå egne ønskede resultater
√ Udtrykker vilje til at gøre alt, hvad der kræves for at opfylde deres stilling og udvikle nye idéer for at gøre virksomheden bedre

Startups har brug for medarbejdere, der finder på nye og skæve måder til at løse eksisterende opgaver. Medarbejdere med denne type holdning har måske ikke mulighed for at få idéerne til at fungere på den bedst tænkelige måde, men på den anden side vil være en større fiasko, hvis de ikke giver nye idéer et skud.

Du er kun så god som de folk, du tiltrækker

Kan du finde personer, der opfylder ovenstående kriterier, så har du en ret god chance for at sammensætte et succesfuldt team.

Og tag dig gerne god tid med processen. Der er ingen grund til at gå på kompromis og bare tage nogle ind, fordi du har brug for hjælpen. Det er vigtigere at finde de helt rigtige mennesker. For selvom idéen måske er forkert, så vil de helt rigtige mennesker finde ud af, hvad der skal gøres.

Tænk på det på denne måde: De første medarbejdere vil i lang tid være ledere i dit firma (forhåbentlig) så tag på folk, du kan lide og kan stole på. Folk, du nyder at sidde i samme båd med.

Så skal din startup nok vækste og få succes.

 

P.S. Inden du kaster dig over opbygningen af et team, så tilmeld dig vores gratis webinar her, så du er bedst rustet.

Leave a Reply

Gratis guide - sådan vinder du dagen

GRATIS GUIDE TIL AT SKABE EN MORGENRUTINE SOM TOP 1% AF PERFORMERS