Er du skeptisk over for coaches?

Her kommer et måske lidt overraskende statement: Alle dine negative forestillinger om coaches er korrekte… De gør sig bare kun gældende for visse coaches, som er mere draget mod ideen om at være coach end at hjælpe mennesker til et bedre liv – for sidstnævnte kræver forståelse.

Her er nogle af de fordomme, vi møder oftest:

– “I vil have mine penge for at fortælle mig, hvordan jeg skal leve mit liv”

– “Jeg kender mig selv bedre, end I gør, så hvordan skulle I kunne hjælpe mig”

– “Det er bare noget amerikansk, filosofisk udenomssnak, som lyder smart, men ikke producerer reelle resultater”

Og igen: det er rigtigt – hvis du vælger den forkerte coach.

Nej, coaching er ikke i sig selv værdifuldt. Men de bedste coaches kan gøre en verden til forskel. Også for dig. Ja, det mener vi faktisk!

Alt for meget ‘arbejde’ med personlig udvikling opererer desværre på overfladen. Og derfor opnås også overfladiske resultater, hvis nogen overhovedet.

At stille de rigtige spørgsmål – en million $ evne

Hvordan kan en god coach hjælpe dig med at dykke ned under overfladen?

Svaret er: ved at stille de rigtige spørgsmål.

Og – om nødvendigt – stille dem igen, og igen, indtil du, klienten, kommer med et svar, som du kan bruge til noget.

Ofte styrer vores tanker uden om de bedste idéer, fordi vi har mentale blokeringer. Et eksempel er alle de fantastiske muligheder, du ikke ser, fordi du ikke føler, at du fortjener de resultater, som du virkelig ønsker dig – det være sig i dit kærlighedsliv, din karriere, eller omkring din fysiske og mentale sundhed.

Her er det således meget værdifuldt at finde ud af, præcist hvorfor du ikke føler, at du fortjener succes på disse områder af dit liv. Når du ved dette, er det muligt at erstatte dine negative tanker med positive tanker, som vil bringe dig tættere på dit mål.

God coaching er uvurderligt

Hvis du nu, hypotetisk set, vidste at et specifikt coachingforløb ville hjælpe dig enormt meget. Både forbedre dit kærlighedsliv, forholdet til din familie, øge din indtjening med langt mere end coachingens pris – eller hvad du nu drømmer om – ville du så betale for coaching?

For mange vil svaret på ovenstående spørgsmål nok være et klart “JA!”.

Hvad vil du give for et godt forhold til din familie og dine venner?

Gode personlige relationer betyder så meget, at mange af os ikke ville bryde os om at skulle sætte en pris på, hvad de er værd. De er simpelthen uvurderlige.

En markant forbedring i din karriere kan også resultere i en indtægtsstigning, som er betydeligt større, end prisen for coaching. Især, hvis det er dit mål.

Som coaches hjælper vi også personer til at sætte – og holde fast i – vigtige personlige mål. Disse mål kan vedrøre arbejdsglæde, daglig motion og sund kost, som forbedrer og vedligeholder helbredet – igen, det er uvurderligt.

Da vi valgte at blive coaches, vidste vi dog godt, at vi måtte arbejde med os selv for at vise dig, at vi virkelig kan skabe resultater for vores dedikerede deltagere.

Går du ned til blomsterhandlen og køber en orkidé, så ved du nogenlunde, hvad du får. Med coaching derimod, kan du risikere at blive skuffet (eller at opnå meget mere, end du turde drømme om!) Det er betingelserne i vores branche.

Vælg den rigtige coach

Selvom coaching altid vil være en mere abstrakt størrelse end en plante, har vi samlet vores bedste tips til at vælge en coach, som kan give dig dit gennembrud til succes:

  1. Tag en uforpligtende snak

Det er en god idé at finde en coach, du kan lide at tale med, og som du kan mærke, brænder oprigtigt for at hjælpe dig.

  1. Vælg gerne en, der har klienter som dig

Selvom det ikke er et must, kan det være en ekstra styrke, hvis din valgte coach allerede har arbejdet med personer, som havde problemstillinger lignende din.

  1. Bed om referencer

Ofte kan du finde citater fra tidligere klienter på virksomhedens hjemmeside. Men du kan også spørge, om de kan henvise dig til en tidligere klient, som du selv kan stille spørgsmål til.

Når du snakker med tidligere klienter, bør du ikke blot spørge, hvor tilfredse de er med coachingforløbet. Du bør også spørge, om de vil fortælle om nogle af de konkrete resultater, de har opnået som følge af coachingen.

Forskellen på en god coach og en dårlig en

De bedste svar kan forårsage kæmpe gennembrud – men det er ikke altid, vi formår at finde frem til dem på egen hånd.

I kontrast til mange fordomme, fortæller en god coach dig ikke, hvordan du skal leve dit liv. Nej, den fornemmeste opgave for en god coach er derimod at hjælpe dig med at finde dine egne svar.

Dette kan måske lyde lidt som en kliche… Men at finde de rigtige svar er ofte en forudsætning for at skifte til en ny og bedre retning. Og når vi bevidst skifter retning, vil vi typisk se forandringer, som virkelig gør livet bedre.

Gode råd er kun værdifulde, hvis de tages i brug. En god coach vil, i samarbejde med dig, se på, hvad der skal til for, at du faktisk begynder at tage handling og committer dig til din nye retning.

Kontakt os uforpligtende, hvis du står med en udfordring, du er klar til at overvinde.

Leave a Reply

Gratis guide - sådan vinder du dagen

GRATIS GUIDE TIL AT SKABE EN MORGENRUTINE SOM TOP 1% AF PERFORMERS