Gode intentioner er ikke nok

Gode intentioner er ikke nok 1

Fem fugle sidder på en telefontråd. To beslutter sig for at flyve sydpå. Hvor mange er tilbage? De fleste vil sige tre. Faktisk er alle fem tilbage. For ser du, at beslutte sig for at flyve er ikke det samme som at gøre det.

Hvis en fugl virkelig vil et sted hen, skal den rette sig i den rigtige retning, hoppe af tråden, blafre med vingerne og blive ved med at blafre, indtil den når frem.

Sådan er det med de fleste ting. Gode intentioner er ikke nok. Det er ikke, hvad vi ønsker, siger eller tænker, der får tingene til at ske; det er, hvad vi gør.

Jeg tænker ofte på at skrive takke-, fødselsdags- og lykønskningskort. Desværre er det kun et trist fåtal af disse gode intentioner, der nogensinde når ned på papir. Alligevel kan jeg, hvis jeg ikke ser for tæt på, narre mig selv til at tro, at jeg baseret på mine gode tanker er en venlig og taknemmelig person. Et mere sandfærdigt og mindre beundringsværdigt billede af min karakter tegnes af mine handlinger.

I sidste ende gør vi enten eller gør vi ikke. Vi tager os enten tid til at gøre de ting, vi vil og bør gøre, eller vi laver undskyldninger. Som Alfred Adler sagde: “Livet sker på begivenhedernes niveau, ikke på ordenes. Stol på bevægelse.”

Hvad vil du gøre? Vil du tage et kursus, skifte job, tabe dig, få nye venner eller bruge mere tid sammen med og værdsætte dem, du har?

Hvad stopper dig fra at hoppe af tråden og blafre med vingerne?

Til din succes,

Jeppe Søgaard

Kontakt os her: