Opfører du dig som fluen mod ruden?

En sand historie af Price Pritchett

Jeg sidder på et roligt værelse i mit sommerhus, et fredeligt lille sted skjult blandt fyrretræerne. Det er eftermiddag i slutningen af juli, og jeg lytter til de desperate lyde fra en liv-eller-dødskamp, der foregår et par meter væk.

Der er en lille flue, der brænder det sidste ud af sit korte livs energier i et forgæves forsøg på at flyve igennem vinduet. De vinende vinger fortæller en gribende historie om fluens strategi – prøv hårdere.

Men det fungerer ikke.

Den vanvittige indsats efterlader intet håb for overlevelse. Ironisk nok er kampen en del af fælden. Det er umuligt for fluen at forsøge hårdt nok til at lykkes med at bryde igennem glasset. Ikke desto mindre har dette lille insekt satset sit liv på at nå sit mål gennem rå indsats.

‘Denne flue er dødsdømt. Den vil dø der i vindueskarmen’

På tværs af rummet, ti skridt væk, er døren åben. Ti sekunders flyvetid og denne lille skabning kunne nå ud i omverdenen, den søger. Med kun en brøkdel af den indsats, der nu bliver spildt, kunne den være fri for denne selvpålagte fælde. Gennembruddets mulighed er der. Det ville være så nemt.

Hvorfor prøver fluen ikke en anden tilgang, noget dramatisk anderledes? Hvordan blev fluen så fastlåst på tanken om, at netop denne rute og målrettet indsats, tilbyder den mest lovende vej til succes? Hvad logik er der i at fortsætte, indtil døden, ved at søge et gennembrud med “mere af det samme”?

Ingen tvivl om at denne tilgang giver mening for fluen. Desværre, er det en idé, der vil dræbe.

“At prøve hårdere” er ikke nødvendigvis løsningen på at opnå mere. Det betyder ikke nødvendigvis en garanti for, at du vil få mere ud af livet. I virkeligheden er det nogle gange en stor del af problemet.

Hvis du satser dine håb på et gennembrud ved at forsøge hårdere end nogensinde, så dræber du måske dine chancer for succes.

-Price Pritchett

Leave a Reply

Gratis guide - sådan vinder du dagen

GRATIS GUIDE TIL AT SKABE EN MORGENRUTINE SOM TOP 1% AF PERFORMERS