Tag handling før du er klar

Flere år efter at have startet Reddit.com – et ekstrem populært nyheds- og debatforum – stillede co-founder Alexis Ohanian op på en scene foran en stor forsamling i New York City Hall.

I hans første powerpoint slide havde han skrevet “Jeg har ingen idé om, hvad jeg laver, men jeg synes, det er fantastisk” Han fortsatte med at fortælle, at det at starte med middelmådige resultater, er et af de første skridt mod det at blive god til noget.

Mange mennesker tror, at succesfulde iværksættere og selvstændige er mennesker, der har forladt deres alt elskede job, for i stedet at finde dem selv i at have alt ting klar til perfektion, når de nu skal starte virksomhed.

Men sandheden er, at slet ikke alt var perfekt, før de tog handling. Lad være med at vente til at alt er perfekt, før du begiver dig ud i noget nyt – omstændighederne vil aldrig være perfekte.

Lad være med at vente på dagen der kommer, hvor du kan se lyset for enden af tunnellen, og vejen er klarlagt for dig, uden der er så meget som en lille forhindring forude – for den dag vil aldrig komme.

At starte når alt er klarlagt til perfektion, er med sikkerhed vejen til slet ikke at begynde.

Vi er selvfølgelig ikke ens på alle punkter. Hvis du elsker at planlægge og ser dig selv som en rationel eller forsigtig person, så tag små skridt når du finder dig selv i at forfølge en stor idé, så som et karreirreskift, opstart af virksomhed eller en større forandring i dit liv.

Her er et par forslag der kan hjælpe dig med at gå fra “alt skal være perfekt, før jeg handler”-mentaliteten, til at “jeg tager handling”-mentaliteten:

  1. Udfør “eksperimenter” . Det kan for mange føles sikkert at have en klarlagt plan foran sig, og vide, at det næsten er umuligt at fejle, hvis du blot følger planen. Det giver dig mod til at improvisere og tænke ud af boksen. Problemet er, at tingene sjældent går, som man planlægger dem. Men hvis du ser noget som et eksperiment så vil du ændre din opfattelse, og det vil lette presset, fordi et eksperiment er at prøve noget nyt – du har en hypotese, som du afprøver, og derefter indsamler du feedback for at vide, hvad du gjorde rigtigt, og hvad du gjorde forkert, og så bliver næste handleskridt meget nemmere.
  2. Tag handling først, reflekter, og få feedback. Undgå at lægge al din energi i at planlægge. Gør det du føler er det rigtige og så lav de nødvendige ændringer senere. Tænk over det du lærer omkring dig selv, dine idéer, dine erfaringer og de nye muligheder du kan skabe for dig selv. Find ud af hvad du elsker at lave. Find ud af hvad du er god til, og hvad du ønsker at blive god til.
  3. Mind dig selv om hvorfor du går i den retning, som du gør. Det at være begejstret kan næsten være en superkraft i sig selv. Når du er begejstret omkring noget, så vil du tiltrække det endnu mere, og det vil ligeså tiltrække mere af dig – du vil opleve, at det næsten føles naturligt at fuldføre en handling. Det føles ikke som en forpligtelse.
  4. Husk at fejre ugens sejr, men også de store sejre. Det er ikke nemt at træde ud af ens komfortzone. Så husk at tage dig tid til at anerkende de ting du har opnået – uanset om de måtte være små eller store. Når du gør dette, vil det give dig endnu mere mod og selvtillid til at fortsætte.

Middelmådige resultater er bedre end den perfekte plan uden handling

Når vi siger, at du bør handle, før du er klar, så er det ikke meningen, at du skal være fuldstændig hensynsløs.

Forbered dig på det allervigtigste, men i stedet for at overveje, om du nu skal bruge et par ekstra dage på at forberede dig så sats på dig selv, og udfør den handling du havde tiltænkt.

Resultater – om de så måtte være gode eller dårlige – er bedre en at være passiv, og bekymre sig om hvorvidt tingene er perfekte. Når du hurtigt går fra idé til handling, så lægger det op til, at du kan opnå et kvantespring i dine resultater, og det giver en fantastisk gevinst.

Universet beriger dem, der handler hurtigt og effektivt – og du vil samtidig bringe mere af dit potentiale til overfladen i stedet for at bevæge dig langsomt frem. Du vil altid finde noget inde i dig, som du var ubevidst om.

Noget du ikke vidste, at du var i stand til. Beslut dig på at gøre noget, som ligger uden for din komfortzone.

Du vil blive forbløffet over, hvad der ligger forude, når du tillader dig selv at forfølge det, du virkelig ønsker. Så selvom du føler, at du burde vente så tag handling – allerede i dag.

Leave a Reply

Kontakt os her: