Hvad stopper dig fra at tage handling?

Er det også svært for dig at starte med at tage handling?

 

Men du er trods alt programmeret til at handle. Til at vokse. Til at præstere. Det er en del af din DNA.

 

Tænk over det.

 

Fra det øjeblik, du første gang trak vejret ned i lungerne, sprang du til handling.

 

Det første, du gjorde, var at sørge for at få noget at spise. Da du var mæt, var du tilfreds.

 

Men snart ville du have mere, og du startede med at forfølge større ting. Du startede med at sidde op, kravle, gå og tale. Tænk på tilfredsstillelsen, stoltheden og glæden, der kom med dine første ord og første skridt.

 

Denne tilfredsstillelse aftog dog hurtigt, og utilfredshed satte ind igen. Du ville sætte flere ord og skridt sammen.

 

Du blev ved med at ville opnå mere og gøre større ting. Det er naturligt.

 

Og det naturlige ønske om at starte på noget nyt – at være og have mere – det ønske, er meningen, skal fortsætte hele livet.

 

Men nogle gange kortslutter dit system, og du bliver tilbagelænet. Du tror måske, du burde være tilfreds med dit liv, som det er. Eller burde være bange for at miste det, du allerede har. Så du vil ikke tage nogen chancer. Gennem disse tider mister du motivationen og glæden ved at vokse, og du stopper med at tage handling.

 

Du er ikke alene

 

Her er, hvordan en mand, vi kalder ham Klaus, beskriver et bestemt tidspunkt i sit liv:

 

Jeg havde været i mit job i over fem år, og jeg var fuldstædig groet fast.

 

Min chef havde kun givet mig lønforhøjelse en gang. Siden der kun var os to i virksomheden, var der ikke nogen højere stillinger at arbejde hen imod.

 

Jeg havde søgt forskellige jobs, men intet havde givet pote.

 

Jeg ville sige op, men det kunne jeg ikke. Jeg havde en kone derhjemme, og regninger der skulle betales.

 

Min eneste løsning var at blive ved med at arbejde 10 timer om dagen, selvom jeg ikke længere brød mig om det, jeg lavede. Jeg begyndte at føle, at jeg ville ende med at dø der.

 

Jeg hadede at gå i seng om aftenen, fordi jeg vidste, at jeg blev nødt til at gå på arbejde, lige så snart jeg vågnede. Hver morgen blev jeg nødt til at hive mig selv ud ad sengen.

 

Jeg fortsatte i hjulet og i løbet af kort tid, begyndte alting at gå støt ned ad bakke.

 

Jeg begyndte at blive syg hele tiden. Mine forhold led. Og intet gav længere nogen mening.

 

Sådan var det, indtil jeg fik nok. Jeg besluttede mig for at finde ud af, hvad det var, jeg ville gøre med mit liv. Jeg havde ingen anelse om, hvad jeg ville. Dog vidste jeg, hvad jeg ikke ville.

 

At vide, hvad jeg ikke ville, hjalp mig med at indsnævre tingene. Med tiden begyndte jeg at finde ud af noget. Jeg besluttede mig for at fokusere på én ting. Så jeg startede med at tage handling ud fra det.

 

På det tidspunkt begyndte tingene at vende.

 

At skabe et mål gav mig fornyet energi i livet, fordi jeg havde noget inspirerende at arbejde hen i mod.

 

Og få måneder senere var mit liv fuldstændig forandret.

 

Jeg fik et rigtig godt job, mit forhold til mine kone blev væsentligt bedre, og jeg var sundere, end jeg har været i årevis. Et år senere startede jeg min egen virksomhed.

 

Skift modløshed og passivitet ud med at tage handling

 

Vi har delt Klaus’ historie med dig, fordi den er som mange historier, vi har hørt før. Fra folk, der har siddet fast i deres liv, og har fundet vejen til at starte med at tage handling.

 

Nu må du ikke føle dig håbløs, eller som om du er fanget i et job, der ikke fører nogen steder hen. Det kan også være, at du føler, at det du virkelig gerne vil, er fuldstændig uden for rækkevidde – så du prøver ikke engang på at opnå det.

 

At blive modløs og passiv er det værste, du kan gøre mod dig selv. Det hindrer dig fra at tage handling, udvikle dig og opnå dine mål. Hvis du fortsætter i det spor, sker der ingen ændringer og om et år, vil du sidde nogenlunde samme sted og i samme situation som nu.

 

Gå tilbage til basis

 

For, når vi er modløse, stopper vi med at gøre det, der falder os naturligt – det vi startede med at gøre, fra det øjeblik vi blev født. Vi holder op med at tage handling, at ville mere og ønske at have mere.

 

Men vi må indse, at modløshed ofte er en form for selvmedlidenhed. Herfra kan vi begynde at gøre status på os selv og vores situation og begynde at tage handle. Vi kan starte med at gøre noget, der vil tage os ud af den ubehagelige situation.

 

Svaret til modløshed er derfor at tage smarte og kloge handlinger. Slip af med modløshed og tvivl, før de skaffer sig af med dig.

 

Gå i gang med at tage handling med det samme! Ja, der er risici og omkostninger ved at tage handling; men der er langt færre, end de vidtrækkende risici og konsekvenser der er ved magelig passivitet. Og belønningerne ved at tage handling er som regel større, end du kan forestille dig.

 

Hvis du stadig tøver, og du har brug for inspiration til at komme i gang med at tage handling. Så bliv inspireret af denne historie om manden bag Reddit, der handler om at tage handling, før du er klar.

 

Til din succes,

 

Kasper & Jeppe

 

 

Leave a Reply