Sådan ændrer du dit barns resultater – Karakterbogssyndromet

Hvis et barn får et 4-tal i en opgave, er både lærere og forældre hurtige til at se det som udtryk for, hvem barnet er, og hvad han eller hun kan opnå.

Men når vi voksne lader én karakter bestemme barnets kompetencer og behandler barnet derefter, starter vi en dårlig spiral.

Barnet vil tro på det, de voksne fortæller, og få de samme resultater igen og igen. Forskere kalder det for karakterbogssyndromet.

Hos Bering og Søgaard tror vi, at det er muligt at ændre på vores egne og vores børns præstationer.

Vi tror på, at en dårlig karakter fortæller noget om en enkelt præstation og ikke om barnets kompetencer generelt.

Du kan mere, end du tror

Børn er fantastiske. Deres fantasi kan tage dem hvor som helst. Desværre begrænses den ofte af forældre, der lærer dem at være realistiske og tage stilling til, hvordan de vil opnå deres mål. Dermed lærer børn allerede tidligt at opgive deres drømme.

Den tilgang følger dem senere i voksenlivet. Du har sikkert også oplevet at gå på kompromis med dine drømme eller afskrive dem helt, fordi de virkede urealistiske.

Vi mennesker har kreative evner, der går ud over vores vildeste fantasi.

Men vi har lært os selv at nedbryde fantasien, til den til sidst er så lille, at den passer til en mindre og mere realistisk plan.

Ved at give plads til fantasien kan du genfinde potentiale og ressourcer, som ikke bliver udnyttet. Mulighederne er uendelige, når fantasien får frit spil.

“Knowledge will only take you so far – but imagination will take you anywhere.” -Albert Einstein

Vil du høre mere?

Hos Bering & Søgaard kan vi hjælpe dit barn fra en middelmådig karakter til topkarakterer. Men når vi refererer til bedre karakterer, så mener vi ikke kun i skolen – men i livet som helhed.

For livet er en eksamen, og det er i sidste ende dit barn, der bestemmer om livets eksamen skal resultere i topkarakter eller “bare bestået”.

Det eneste det kræver er, at dit barn er bevidst om dette.

I Bering & Søgaard arbejder vi med vores fantasi, opfattelse, vilje, intuition, fornuft og hukommelse, som er helt særlige kompetencer, vi sjældent gør noget særligt for at udvikle.

Vi hjælper med at omfavne muligheder, så det bliver muligt at bryde ud af gamle tilstande og i stedet fylde sindet med ubegrænsede muligheder, fokus og beslutsomhed.

Interesseret i at vide mere? Tilmeld dig vores gratis webinar i dag.

One comment

Leave a Reply

Kontakt os her: