STRESS FORLØB

Find indre ro med din passion & lær, hvordan du håndtere stressfulde situationer og finder ro til at få succes.

SKRIV DIG OP I DAG

Hvis du er interesseret i at høre nærmere om vores stressforløb, så fortvivl ikke. Kasper Bering og Jeppe Søgaard sender dig gerne den information du behøver for at træffe den rigtige beslutning. Kontakt os nedenfor.

DIN BANK FOR GRATIS VIDEN

Få gratis værktøjer til personlig udvikling, samt bøger og guider, der belyser vigtige emner og pointer, som giver dig stof til eftertanke.

Stress 1

Vi fjerner kaos fra dit liv

Er du ramt af stress, eller føler du bare, at kæden er ved at hoppe af i dit arbejdsliv?

Du er ikke den eneste.

Stress er nærmest en folkesygdom, og vi er derfor mange, der i perioder kan bruge vejledning til at få ro på igen. Et stressforløb hos Bering & Søgaard kan hjælpe dig med at genfinde den indre ro og få glæden tilbage i dagligdagen.

Vidste du, at stress ikke bare er et resultat af ydre forhold? At man ikke bare bliver presset, fordi man har en stor arbejdsbyrde? De fleste mennesker er konstant overbebyrdet med arbejdsopgaver, men det er langt derfra de fleste der bliver påvirket af det. Hvordan kan det være, at det er sådan? Årsagen er, at den her følelse opstår inde i os selv. Det er den særlige måde, hvorpå vi tænker og forholder os til vores egen situation, der er hovedårsagen til vores stress. Men hvis du har troen på din passion – din drøm – er det faktisk muligt at gøre næsten enhver situation overkommelig.

Bering & Søgaard hjælper dig med at finde det, der i sandhed giver mening for dig, så du igen kan få et afbalanceret og harmonisk liv.

Stress 2

Andreas fjernede stress med sin passion...

"Det gik op for mig, at udover selvfølgelig at få noget ro på, så havde jeg brug for at finde ud af hvem jeg er. Hvad er mit formål her i livet? Hvor er det, jeg vil hen?"

Effektiv stresshåndtering med en coach

Stress er en af de største folkesygdomme i moderne tid. Det er et fænomen, der diskuteres vidt og bredt på tværs af medier og platforme. Flere og flere rammes nemlig af den usynlige, men farlige sygdom. Faktisk koster stress årligt det danske samfund i omegnen af 29 milliarder kroner. Stress er altså noget, der skal tages alvorligt. Det skal det af flere grunde. Stress er nemlig ikke kun en farlig sygdom, som kan få alvorlige konsekvenser, hvis den ikke behandles i tide. Det er også en psykisk og derved næsten usynlig sygdom, som kan være utrolig svær at få øje på. Derfor er sygdommen, dens symptomer og den rigtige stressbehandling alt sammen noget, som man bør være opmærksom på.

Armchairs blur business
Cliff fog foggy

Hvad er stress?

For at kunne genkende, forebygge og behandle stress er det vigtigt, at man forstår sygdommen. Det bliver nemlig kun en psykisk lidelse, når den tager overhånd. Som lægen Hans Selye sagde, så er det ikke stressen, der dræber os, men derimod vores reaktion på den. Som udgangspunkt er det en vigtig og naturlig biologisk mekanisme, som vi alle sammen er født med. Den er beregnet til at skærpe vores fokus og gøre os i stand til at yde ekstra, især fysisk, i pressede situationer. Man kan sige, at kroppen i en kort periode overbelaster sig selv. Men i vores moderne samfund reagerer vi sjældent fysisk på stress, og derfor ophober den sig i kroppen. Dermed bliver vores krop og sind overbelastet over længere tid, og det udvikler sig til langvarig stress. Det er især den langvarige del, der får store og langsigtede konsekvenser for både den fysiske og den psykiske sundhed. 

Stress er en alvorlig trussel mod sundheden

Stress er en psykisk lidelse, der kommer i mange forskellige former og typer. Nogle er naturligt bedre til at håndtere lidelsen end andre. Men hvis man får stress, betyder det ikke, at man er svag eller doven. Det betyder derimod, at man skal stoppe op og tænke over, hvordan man bruger sin krop og air sind til daglig. Det er nemlig altid en sygdom, som skal tages meget alvorligt. Lidelsen kan få store og langvarige konsekvenser, både fysisk og psykisk. Mange oplever en følelse af ensomhed, angst og depression, og derfor kan det i sidste ende føre til selvmordstanker. Sygdommen kan også virke som en slags trigger-effekt, så hvis man for eksempel har underliggende hjerteproblemer, kan overbelastningen af kroppen provokere det og dermed føre til hjertestop. Selvom stress i sig selv ikke er dødelig, er det en alvorlig trussel mod både den psykiske og fysiske sundhed. 

Birds cold conifer

Psykisk sygdom kan være svær at få øje på

Stress bliver først et problem, når den får lov at udvikle sig til det værre og ikke bliver behandlet i tide. Men fordi det er en psykisk sygdom, kan den være utroligt svær at få øje på. Samtidig er der stadig mange, der synes, at det er pinligt eller et svaghedstegn at gå ned med stress. Derfor bliver symptomerne ofte ignoreret, fordi man har en tilbøjelighed til at tænke, at ”det sker ikke for mig”. Men det er uhyre vigtigt, at man holder øje med symptomerne. Særligt i forbindelse med eksamen og travlhed på arbejdet skal man være opmærksom, fordi eksamensangst og overarbejde kan føre til arbejdsrelateret stress, hvis ikke man ved, hvordan man håndterer det. Opdager man det i tide, kan man nemlig få behandling, inden der sker alt for meget skade på kroppen og sindet. Derfor er det vigtigt at kende til de mest almindelige fysiske og psykiske symptomer. Hvis du på noget tidspunkt spørger dig selv ”Er jeg stresset?”, er der også forskellige tests på nettet, der kan give dig et hurtigt svar. 

Symptomer på stress

Der er mange både fysiske og psykiske symptomer, og hvilke man oplever mest, er meget forskelligt fra person til person. Vi har alle sammen vores egne symptomer, og derfor bør man være opmærksom på egen krop og huske at lytte til den. De psykiske problemer kan være sværere at få øje på, fordi de kan skyldes mange andre ting, og fordi de er mindre håndgribelige end de fysiske. De hyppigste symptomer er:

Fysiske symptomer:

 • Indre uro
 • Vægttab
 • Nedsat immunforsvar
 • Hovedpine
 • Hjertebanken
 • Svimmelhed
 • Diarré
 • Søvnproblemer
 • Nedsat potens

Psykiske symptomer:

 • Træthed
 • Irritabilitet
 • Social angst
 • Ensomhed
 • Depression
 • Koncentrationsbesvær
 • Hukommelsesbesvær

Vær opmærksom og undgå stress og sygemelding

Hvis stress opdages i tide, er den langt nemmere at behandle. Hvis man er meget opmærksom på faresignalerne, kan man også være heldig helt at undgå det. Det er ofte den nærmeste familie og de venner der lægger mærke til faresignalerne, før man selv gør det. Derfor bør man altid lytte til dem, hvis de kommer til en og udtrykker deres bekymring. Det kan være svært at skulle indse, at ”jeg har stress”. Ikke desto mindre er det vigtigt, hvis man vil undgå arbejdsrelateret stress og sygemelding. En sygemelding  kan blive nødvendig, hvis man oplever så meget udbrændthed og angst, at det er svært at komme ud af sengen. Det er dog både dyrt, ubehageligt og besværligt at skulle sygemeldes med. For hvad må man, når man er sygemeldt med lidelsen? Svaret er: Ikke særlig meget. Derfor er en forebyggelse og det at være opmærksom på symptomerne for at undgå stress altid at foretrække frem for en egentlig behandling.

Hvordan behandler man stress?

Hvis man først er blevet så stresset, at man ikke kan komme ud af det på egen hånd, kræver det behandling. De fleste vil umiddelbart tænke, at en psykolog er den rigtige at gå til, når man har brug for en effektiv behandling. Når man bliver sygemeldt, tænker mange, at man bruger tiden hos en psykoterapeut og arbejder med at lære håndteringen af det, indtil man er klar til at tage på arbejde igen. Og mens psykoterapi for nogle kan være den rigtige håndtering, tror vi på en lidt anden tilgang til tingene. En psykolog vil ofte arbejde med fortiden, hvilket er godt, hvis man har brug for at bearbejde tidligere hændelser. Men vi tror på, at den bedste stresshåndtering også fokuserer på fremtiden. En stressbehandling bør nemlig ikke kun fjerne symptomerne her og nu, men også give værktøjer til at forebygge og undgå lidelsen i fremtiden. 

Kend dine grænser og forebyg stress

Vi tilbyder en stressbehandling, der tager udgangspunkt i coaching frem for psykoterapi. Vi tror på, at et fokus på fremtiden er mere motiverende end et fokus på fortiden. For at undgå stress i fremtiden er det vigtigt, at man ikke kun behandler symptomerne, men også roden til sygdommen. Og fordi det er en psykisk sygdom, ligger vores fokus på sindet. Vi tror på, at personlig udvikling og mental træning kan give en nemmere håndtering og samtidig være med til at forebygge det i fremtiden. Med vores stressbehandling kommer du til at gøre en del af arbejdet selv, fordi det er i din underbevidsthed, at den største opgave ligger. Men med en stresscoach ved din side har du altid den nødvendige hjælp, støtte og motivation lige ved hånden. Når man arbejder med sin underbevidsthed, lærer man sig selv og dermed også sine grænser at kende. Ved at fokusere på nye vaner og positiv tankegang tror vi derfor på, at man kan forebygge stress og undgå det helt i fremtiden.

Mentaltræning – træn dit sind – bering søgaard

DET HANDLER OM DIN MENTALE SUNDHED

Hvis du er interesseret i at høre nærmere om vores stressforløb, så fortvivl ikke. Kasper Bering og Jeppe Søgaard sender dig gerne den information du behøver for at træffe den rigtige beslutning. Kontakt os nedenfor.

Er du blevet nysgerrig?

Vi tror på, at selvudvikling og mental træning er løsning på mange psykiske problemer – det være stress, angst, spiseforstyrrelser eller noget helt fjerde. Omvendt tror vi også på, at man med en stærk og skarp psyke kan opnå alt, som man ønsker sig og drømmer om. Vi vil gerne hjælpe dig godt i gang med din personlige udvikling med professionel coaching. 

En stresscoach ved din side sikrer, at du får hjælp, når du har brug for det, og et lille skub i ryggen, når du trænger til det. Hvis du er nysgerrig på vores forløb til stressbehandling og selvudvikling, er du altid mere end velkommen til at kontakte os. Du kan også kontakte os, hvis du vil have priser på vores forløb eller praktiske oplysninger vedrørende vores behandling.

Gratis guide - sådan vinder du dagen

GRATIS GUIDE TIL AT SKABE EN MORGENRUTINE SOM TOP 1% AF PERFORMERS