Loven om tiltrækning (The law of Attraction) – Hvad The Secret ikke fortalte dig

Du har måske hørt om Loven om tiltrækning (The law of Attraction). Vores mentor, Bob Proctor, er fortaler for denne teori, der fortæller, at dine tanker tiltrækker bestemte resultater, fordi din mentale status påvirker, hvad du kan opnå.

Det lyder måske lidt abstrakt. Lad os derfor starte med et eksempel. Forestil dig at du ser på din bankkonto. Den er gået i minus. Det er et resultat af dine handlinger. Hvis dette resultat skaber en følelse i dig af fattigdom, så opbygger du en mental ide om dig selv som fattig. Nu er fattigdom en del af, hvordan du ser dig selv. Dette er et problem, fordi denne tankegang kommer til at manifestere sig i dine fremtidige resultater. Hvis du tænker dig selv som fattig, er det et resultat der kommer til at gentage sig i din fremtid.

Hvis du i stedet ønsker at se et overskud på din konto, er du nødt til at ændre din tankegang. Se på din konto og forestil dig et andet resultat. Tænk på det overskud du ønsker at se på din konto, og mærk hvordan det får dig til at føle.

Det er denne følelse, vi stræber efter. Følelser leder til handling, og handling leder til resultater. Dette er den grundlæggende tankegang i Loven om tiltrækning (The Law of Attraction):

Tanker => Følelser => Handling => Resultater

Når du forstår dette så prøv at tænke på et resultat i dit liv. Det kan for eksempel være det sted, du er ansat lige nu. Tænk din ansættelse som et resultat af hvordan du ser dig selv, dine følelser, og de handlinger du har udført for at få jobbet. Mærk hvordan dette resultat får dig til at føle.

Problemet opstår, hvis vi ikke tænker på, hvordan vi føler. Hvis vi ikke overvejer, hvordan vi føler om et bestemt resultat, vil vi genskabe resultatet om og om igen, da vores følelser får lov til at bestemme. Det betyder, at der ingen udvikling vil være i vores liv, da vi ikke ændrer vores handlinger, fordi følelserne forbliver de samme, da vi ikke ændrer vores tankegang.

Lige som alt andet her i tilværelsen er det vigtigt at overveje, hvordan vi tænker og føler. Vi er nødt til at undersøge, om vi får det ud af tilværelsen, som vi ønsker.

Det er her Loven om tiltrækning (The Law of Attraction) kan hjælpe. Hvis du ikke er tilfreds med tilværelsen, kan det være fordi, du tiltrækker de forkerte resultater. Tænk på dig selv som en sendemast og dine tanker som det, du sender ud. Du kan kun tiltrække det, du sender ud i verden. Hvis du sender tanker om fiasko og fattigdom ud, er det også det resultat, du vil tiltrække. Derfor er det vigtigt, at du ændrer din tankegang, så du kan tiltrække den succes, som du ønsker. Du er nødt til at indstille dig selv på den rigtige frekvens, hvis du vil have succes.

Hvordan du ændrer din tankegang med Loven om tiltrækning

Det er selvfølgelig ikke nemt at ændre sin tankegang og selvopfattelse. Det første skridt på vejen er at indse, at du er på den forkerte frekvens, men det kan være svært at komme det næste skridt videre. Og det er der en grund til.

Tænk på dit sind som delt i to. Du har din bevidsthed og din underbevidsthed.

I din bevidsthed er du logisk og tænkende. Det er den rationelle del af din hjerne. Det er den del, du har uddannet. Det er med denne del du overvejer, om det du hører er sandt eller falsk.

Din underbevidsthed er anderledes. Det er her dine følelser eksisterer. Det er den mere spontane del af dig. Det er den del af dig, der altid arbejder i baggrunden, så du ikke behøver at overveje alt i din tilværelse. Du ved nogle ting med sikkerhed, uden at du behøver at tænke på dem.

Det er underbevidstheden, vi forsøger at påvirke med vores tanker. Hvis vi med vores bevidsthed kan påvirke vores underbevidsthed, kan vi påvirke vores følelser, som igen bestemmer vores handlinger og resultater.

Problemet er selvfølgelig, at det er svært at ændre ens selvopfattelse. Vores underbevidsthed ligger dybt i os, så bare fordi vi forstår Loven om tiltrækning (The Law of Attraction), er det ikke nemt at påvirke vores resultater. Der findes dog nogle teknikker, der kan hjælpe os på vej.

En ting du kan gøre, hvis du gerne vil påvirke din underbevidsthed, er at forestille dig den version af dig selv du ønsker at være. Tænk på hvordan du gerne vil leve dit liv, og hvad du gerne vil opnå.  Hold fast i dette billede af dig selv. Du skal tænke på dette billede af dig selv, indtil du tror på, at det er dig. Når du begynder at tro på, at du er den person du tænker på, vil du se, at dine resultater ændrer sig.

En anden måde at tænke Loven om tiltrækning på er, at hvis du kan forestille dig et resultat, så kan du i sidste ende holde det i dine hænder. Det handler om, at du kan tænke dig til virkelighed, fordi du tiltrækker de resultater, du tænker på.

Tanke kommer før handling

Her hos Bering og Søgaard taler vi ofte om, at handling er hvad, der leder til resultater. Det er vigtig at gøre noget, hvis man ønsker at ændre sit liv. Man kan ikke bare sidde og vente på at livet sker, man er nødt til selv at tage styring og være en aktiv del af sin selvudvikling.

Grunden til at vi fokuserer så meget på handling er, at det er nemt at kommunikere og forstå.

Men som denne artikel gerne skulle have gjort klart, kommer tanke før handling. Det vigtigste du kan ændre i dit liv er således ikke, hvad du gør, men hvordan du tænker. Hvis du begynder at tænke dig selv som succesfuld, så skaber du positive følelser i dig selv, der vil lede til personlig udvikling, og til slut skaber resultater, du ønsker.

Det er derfor, vi plejer at sige, at en person med det rigtige mindset altid vil nå sit mål.

Hvis du synes, at denne tankegang om Loven om tiltrækning virker spændende, så er det fordi, at det er den! Det er et fantastisk redskab til at opnå dine mål her i livet. Her hos Bering og Søgaard er det præcis denne ændring, vi arbejder med til dagligt, så vores kunder opnår, hvad de gerne vil i livet.

Nu skulle du også gerne have fået et lille indblik i, hvad der skal til for at opnå dine mål i fremtiden.

Tryk her for at lære mere ved at tilmelde dig vores gratis webinar.

5 Kommentarer

 1. Interessant artikel. Men hvad var det så, at The Secret ikke fortalte?

 2. Tak for det. At det ikke er nok at ønske og håbe – ens sindstilstand må være en overbevist tro. Paradigmet på et ubevidst plan skal ændres.

 3. Meget forståeligt skrivning, tak for det!

  Sådan som jeg forstår det:
  Citat starter
  “Det er underbevidstheden, vi forsøger at påvirke med vores tanker. Hvis vi med vores bevidsthed kan påvirke vores underbevidsthed, kan vi påvirke vores følelser, som igen bestemmer vores handlinger og resultater”.
  Citat slut

  De fleste har jo nærmest lært:
  Der er umuligt
  Det kan man ikke
  Det er forbudt
  Du er for
  Det kan du ikke fordi
  Det er for dyrt…
  Osv

  Disse overbevisninger der bliver indkodet til vores ubevidsthed, det er så lige præcis det der styrer vores daglig dag. Hvis vi begynder med at påvirke vores ubevidsthed, er der ikke noget der hedder umuligt 🙂

  / A

 4. Awesome blog you have here but I was curious if you knew of any community forums that cover the same topics discussed in this article? I’d really love to be a part of community where I can get feedback from other experienced people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Thank you!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *