Sådan forbedrer du dit selvbillede

Det du ser, når du kigger i spejlet, er ikke den rigtige dig. Det er kun en genspejling af dit fysiske selv. Din fysiske krop og fremtoning er vigtig. Men det er dit selvbillede og din selvopfattelse, der er låst i din underbevidsthed, der virkelig tæller. For det er denne opfattelse af dig selv, der bestemmer din succes eller fiasko i livet.

 

Den rigtige dig er perfekt, grænseløs og leder altid efter nye måder at udvikle sig på. Men det selvbillede, du har i dit hoved, er ofte baseret på forkerte og begrænsede informationer. Og den sætter grænser for alle områder af dit liv.

 

Så hvis du ser dig selv som genert, ikke god nok eller uelskelig, så vil du også føle og opføre dig derefter. Og det vil give resultater i din ydre verden, der reflekterer det selvbillede, du har i din underbevidsthed.

 

Selv hvis du lover dig selv, at du vil gøre noget anderledes, vil du ikke afvige fra dit mønster. I hvert fald ikke i særlig lang tid, fordi din selvopfattelse er som…

 

Automatpiloten på en flyvemaskine

 

Fly har noget kaldet en kybernetisk mekanisme.

 

Kybernetik er videnskaben om kontrol og kommunikation i dyr og nogle maskiner. En kybernetisk mekanisme måler afvigelsen fra et fastsat mål og sender derefter informationen til et instrument. Dette instrument vil korrigere udgangssignalet og få flyet tilbage på rette kurs, så den bevæger sig mod det fastsatte mål.

 

Sådan virker det:

 

Før et fly letter, programmerer piloten en flyveplan ind i flyets computersystem. Når flyet kommer ud af kurs under flyveturen, måler det kybernetiske system afvigelsen fra destinationen (det afsatte mål) og korrigerer flyveplanen.

 

Du har den samme slags kybernetik eller selv-korrigerende mekanisme inde i dig. Det kalder vi din selvopfattelse eller selvbillede.

 

Træd ud af dit eget selvbillede

 

Her er et udbredt eksempel på, hvordan denne selv-korrigerende mekaniske måske fungerer i dit liv.

 

Lads os sige, at din selvopfattelse er, at du er overvægtig. Det er måske ikke noget, du nogensinde snakker om, men indeni føler du dig overvægtig.

 

En dag bliver du træt af denne følelse, og du sætter dig for at gøre noget ved det. Du skrider direkte til handling og går på kur.

 

Du bliver meget striks, med hvad du spiser og skærer drastisk ned på dine portioner. Du holder op med at spise, det du kan lide, fordi du tænker, at det gør dig tyk. Og selvfølgelig begynder du hurtigt at tabe dig.

 

Men der er noget, du bliver nødt til at forstå…

 

Du er ikke overvægtig på grund af den mad, du spiser. Du er overvægtig, på grund af den underbevidste opfattelse du har af dig selv. Denne selvopfattelse, du har af dig selv, får dig til at holde på de ekstra kilo.

 

Hvis du havde et ”slankt” selvbillede, ville du kunne spise alle de ting, du ville, herunder også ting som chokolade. Når du så overspiser, vil du simpelthen bare afvise den ekstra mad – det der ikke er nødvendigt for at opretholde dig som dit indre selvbillede.

 

Her er pointen.

 

Når en overvægtig person går på kur uden at ændre sit selvbillede og sin selvopfattelse, vil et hvert vægttab være midlertidigt. Din selvopfattelse, der er en kybernetisk mekanisme, måler afvigelsen fra dit selvbillede og korrigerer kursen, og et hvert vægttab vil derfor blive genfundet.

 

Hvis en person vil opretholde vægttabet, bliver man nødt til at ændre sin selvopfattelse og selvbillede.

 

Forfatter og filosof, Ralph Waldo Emerson sagde: ”Hvad nytter det at lave tapre løfter om forbedring, hvis den same gamle lovbryder skal holde dem.”

 

Han havde ret.

 

Indtil vi ændrer os indeni (skaber et nyt selvbillede), vil vi fortsætte med at sidde fast i de samme situationer.

 

Vi vil tage på, tabe os, og tage det hele på igen.

 

Vi vil komme ind i et kærligt forhold, sabotere det, slutte forholdet, og starte det hele forfra igen.

 

Vi vil begynde med at tjene flere penge. Derefter stoppe med at gøre de nye ting vi har gjort. Og gå tilbage til at tjene det beløb, vi altid har tjent.

 

Hvorfor lever mennesker sådan?

 

Vi levet på denne måde, fordi vi ikke kender til andet. Vi tænker, at det er normalt at blive i vores nuværende vejbane og følge strømmen.

 

Og det er trist, for vi burde leve på den måde, vi virkelig ønsker det. Men for at gøre det, bliver vi nødt til forstå konceptet af selvopfattelse, selvbillede og kybernetik.

 

Vi skal lære at holde vores tanker på et højere selvbillede og ikke lavere bekymringer og selvbilleder. Vi har forståelse for, at det ikke altid er let at gøre. Men det vil helt sikkert give et stort udbytte, for den der finder den mentale styrke til at gøre det.

 

Ændrer du, hvordan du ser på dig selv i din bevidsthed og planter denne idé i din underbevidsthed, vil det ændre dine vibrationer. Derefter vil vilkårene og forholdende i dit liv automatisk ændre sig.

 

Skab det selvbillede, du virkelig gerne vil have nu, og opbyg den mentale styrke til at opretholde det. Har du brug for ekstra inspiration og vejledning? Så hør vores mentor Bob Proctor fortælle mere om selvopfattelse, og hvordan du kan få et mere positivt selvbillede.

 

Disciplinér dig selv til at gøre det og holde det selvbillede. Det er dit liv. Gør det til en fænomenal oplevelse.

 

For et bedre selvbillede,

 

Kasper & Jeppe

 

One comment

Leave a Reply

Kontakt os her: